Doornbos|Suringar|Wiersema

mr. M.G. Doornbos

Mr. M.G. Doornbos (1951) is vanaf 1980 als advocaat aan Doornbos | Suringar | Wiersema advocaten | mediators verbonden.

Om de kwaliteit in strafrecht te verbeteren heeft mr. M.G. Doornbos de strafrechtspecialisatieopleiding gevolgd en is sindsdien aangesloten bij de Nederlandse Verenging van Strafrecht Advocaten (NVSA) en bij de Stichting Drentse Strafrecht Advocaten (DSA). Ook is mr. M.G. Doornbos aangesloten bij Stichting LANGSZ voor het verlenen van rechtsbijstand aan deze slachtoffers van gewelds- en zedenzaken.

In verband met het als advocaat bijstaan van jeudigen in civiele zaken, zoals bij een ondertoezichtstelling of in kinderstrafzaken, is mr. M.G. Doornbos aangesloten bij de Vereniging Nederlands Jeugdrecht Advocaten (VNJA).

Tevens adviseert hij in tuchtzaken, hij is aangesloten bij Disciplinia.

Hij is ook aangesloten bij de vereniging Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN). Van 2013 tot 2017 is hij voorzitter geweest van vPAN.

Binnen de Orde van Advocaten is mr. M.G. Doornbos lid van het College van Afgevaardigden geweest en is hij de Deken van de Orde van Advocaten in Drenthe geweest van 2003 tot en met 2008. Daarnaast is hij docent geweest bij de Beroepsopleiding voor advocaten.

Naast de advocatuur is mr. Doornbos maatschappelijk actief geweest als gemeenteraadslid en is hij thans actief als voorzitter van de Stichting Vrienden Drents Museum.